Een nieuwe website voor copywriter Trees Accou

Op haar Instagram straalt Trees gezelligheid, groene vingers en boekenliefde uit. Ze deelt shots uit haar tuin, haar wandelingen en de koffietjes die ze drinkt (liefst met een goed boek erbij). Op haar blog opnezondag.com deelt ze hoe ze het leven leeft.

Tot voor kort vond je daar ook meer informatie over haar werk als copywriter. Op het moment dat ze fulltime zelfstandig copywriter werd, besloot ze om een aparte website te maken over haar diensten. Ik mocht de website maken die de thuis werd van haar teksten.

Image 3
foto door @sarah.luxfotoverhalen
Stijlgids@2x

Op haar verlanglijstje

Tijdens een van onze voorbereidende calls vertelde Trees me hoe ze zelf haar website zag: ze wou – net als in haar interieur – veel witruimte die aangevuld werd met de kleuren uit haar logo. Zachtroze, felgeel, donkerblauw, roestrood en donkergroen. Er mocht gerust wat gespeeld worden in het design, maar het hoefde geen kleurboek te worden.

Haar aanbod splitsten we op in enerzijds pure copy-diensten en anderzijds een uitgebreider contentaanbod. De spotlight moest op haar One Stop Content Shop-traject, zowel op de home-pagina, de navigatie als de specifieke pagina over haar aanbod.

Hoe heb ik het aangepakt?

Ik werkte eerst de designs van de verschillende pagina’s voor Trees uit, voor ik begon te ontwikkelen. Het leuke logo gaf mij het idee om de gele streepjes te laten terugkeren op de verschillende pagina’s van de website. Zo kon ik de branding van Trees lekker doortrekken. De gele accenten geven de site een echte feel good vibe, die je ook voelt als je de Instagram Stories van Trees kijkt.

Het geel keert ook terug in het menu, waar de One Stop Content Shop de aandacht trekt. Je kan vanuit de navigatie bovendien vlot doorklikken naar haar persoonlijke website.

Aangezien Trees Plug&Pay al gebruikte voor haar online verkopen, en ze hier tevreden mee was, was het gemakkelijk ingewerkt in de nieuwe website. De salespagina van haar e-book bevat alle praktische info, en als bezoeker bots je op verschillende knoppen die naar de Plug&Pay-checkout-pagina leiden.

Op de pagina van de One Stop Content Shop besteden we wat extra aandacht aan hoe snel Trees precies werkt. In een kader zie je wat ze precies voor jou kan schrijven in een halve of een hele dag. Het is voor onszelf soms zo logisch wat we doen en hoeveel tijd we daaraan spenderen. We vergeten dat onze (potentiële) klanten dit niet zomaar kunnen inschatten. Door voorbeelden te geven van hoe Trees die halve of hele dag voor jou zou kunnen invullen, wordt dat meteen een stuk tastbaarder. Een aanrader voor iedereen die uren verkoopt als je ‘t mij vraagt!

Screenshot trees website

Hoe Trees en ik elkaar versterken

De website van Trees, maar ook die van mezelf, geeft je een idee van wat wij samen kunnen bereiken. We werken namelijk al een hele tijd samen om ondernemers de best mogelijke website te kunnen aanbieden. Ik design en ontwikkel de WordPress-website, Trees schrijft of voert redactie uit. Jij hoeft ons enkel te vertellen wat jouw website voor je moet doen. Makkelijk toch?

Image 4
foto door @sarah.luxfotoverhalen

Trees over onze samenwerking voor haar nieuwe website

“Toen ik 100% voor mijn copywriting-business ging en besloot ook trajecten op langere termijn – lees: duurdere trajecten – aan te bieden, had ik absoluut een dedicated website nodig. Ik werkte al samen met Valerie en wist dat ze mooie, technisch sterke websites maakte. Haar inschakelen was dus een no-brainer. Ze kende mijn stijl en voelde perfect aan wat ik wou. Haar kennis van design vulde mijn ervaring als copywriter aan, en Valerie gaf goeie tips over welke teksten waar zouden kunnen komen. Ik ben super blij met het resultaat en hoe het mijn onderneming verder geprofessionaliseerd heeft. Merci, Valerie!”