Valerie-computer

WordPress updates

WordPress is een ideaal systeem om je website in te bouwen: het is super flexibel en je kan er veel mee doen. Er bestaan oneindig veel plugins waar je jouw website mee kan uitbreiden, en je moet er helemaal niet voor kunnen programmeren, zalig toch?

Het nadeel van al die plugins en de flexibiliteit van WordPress is dat je vaak updates moet doen. Updates van WordPress zelf, maar ook van plugins en thema’s zorgen ervoor dat je website veilig blijft. En je kan ook gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten die worden toegevoegd door de makers van die plugins en thema’s.

waarom zijn regelmatige updates belangrijk voor de veiligheid van mijn website?

Er werken duizenden programmeurs aan WordPress en aan die verschillende plugins en thema’s die jij gebruikt. Iedereen bouwt zijn eigen plugin of thema, maar die moeten natuurlijk ook goed kunnen samenwerken zodat jij ze samen in jouw website kan gebruiken.

Daar loopt het al wel eens mis… Omdat de code van WordPress met alle plugins die jij gebruikt een grote boterham is, kan het zijn dat er dingen zijn die toch niet zo goed samenwerken.

Natuurlijk zetten die programmeurs dat recht als ze dat te weten komen, ze schrijven dan wat extra code om alles weer goed samen te doen werken. En die extra code is exact wat er in een update kan zitten.

Daarnaast zijn veel gebruikte systemen zoals WordPress vaak ook het doelwit van hackers. Die zoeken foutjes in de code om zo in jouw website te hacken. Ook dat lossen de programmeurs van plugins en thema’s zo snel mogelijk op, en ook dat zit weer in zo’n update.

Het is dus belangrijk om regelmatig je website te updaten, zodat die nieuwe code voor nieuwe functionaliteiten en tégen hackers ook in jouw website zit.

verouderde plugins zijn de grootste oorzaak van gehackte websites
Studio content valerie eskens 8 updates scherm

je website updaten... niet zonder risico

Je website minstens 1 keer per maand updaten is dus het beste wat je kan doen (en liefst zelfs meermaals per maand). Toch is het updaten van je website ook niet zonder risico… Want als de nieuwe code van verschillende plugins niet goed samenwerkt, kan het zijn dat je website (gedeeltelijk) niet meer werkt.

Daarom neem je best eerst een backup van je website voordat je gaat updaten. Zo kan je de oudere – wel werkende – versie van je website altijd terug zetten, moest er iets mislopen bij het updaten.

Backups nemen, updates doen,… En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe je die backups terug zet als er iets fout loopt.

stel je voor...

  • dat je op twee oren kan slapen, want jouw website is veilig up-to-date. Altijd.
  • dat je altijd de nieuwste functionaliteit hebt, zonder zelf stressvol updates te moeten doen en bang te zijn dat er iets fout gaat.
  • dat er altijd een backup is, voor als er toch iets mis liep.
  • dat een expert op de eerste rij zit als er iets mis gaat bij het updaten. Ik heb het meteen gezien en zet het voor je recht.
Studio content valerie eskens 7

WordPress heeft geen geheimen meer voor mij

Al meer dan 10 jaar klik ik op die “update” knoppen in WordPress. Natuurlijk loopt het al wel eens mis, dan gebruik ik mijn technische kennis om problemen zo snel mogelijk weer recht te zetten.

Of ik zet een backup terug, alsof de updates met bijhorende problemen nooit hebben plaatsgevonden.

Backup plugins zijn er genoeg, en het nemen van een backup is maar een klik op een knop. Maar geef toe: hoe vaak heb jij al effectief een backup terug gezet? Kan je eerlijk zeggen dat je dat met vertrouwen doet, zonder een stresske?

is dit iets voor mij?

hoe ik jouw leven update-stressvrij maak

WordPress updates

abonnement - enkel voor WordPress websites
Wekelijkse updates

van je WordPress installatie, alle plugins en alle thema’s

Inclusief backups

die wordt terug gezet, moest er toch iets mislopen

€74,90
éénmalige opstartkost
€89,88/jaar

vraag WordPress updates aan

Helemaal klaar voor een stress-vrije WordPress website? Of heb je nog een vraag? Laat met me weten via onderstaand formulier en ik neem contact met je op.


faq

WordPress updates is een abonnement, de wekelijkse updates blijven dus doorlopen totdat jij het zelf stopzet. Je zult een nieuwe factuur van mij krijgen om de volgende periode te betalen.

Stuur een mailtje naar hallo@valerieeskens.be waarin je vermeld voor welke website je het abonnement stop wilt zetten. Doe dit ten laatste 7 dagen voordat je huidige periode afloopt.

Op elke maandag.