Blog » Case: ik hielp Eline om zelf haar website te bouwen

case: ik hielp Eline om zelf haar website te bouwen

De meeste van mijn klanten schakelen me in om hun website of webshop te bouwen, om kleine of grote WordPress-problemen op te lossen of om hun bestaande website kritisch door te lichten. Niet Eline. Zij wou heel graag zélf aan de slag met haar website, maar liefst wel met een stok achter de deur. Die stok, dat werd ik.

Technische ondersteuning en hulplijn

Ik liet Eline natuurlijk niet from scratch haar website op poten zetten. Ik zette de website voor haar op, zodat WordPress al met de juiste instellingen voor haar klaar stond. Vanaf die fundamenten bouwde zij haar eigen pagina’s, voerde haar tekst en haar afbeeldingen in en speelde met de WordPress-blokken.

Als ze ergens tegenaan liep, noteerde ze haar vragen en plande ze een support-call met mij in. Daarbij gingen we samen door haar vragen zodat ze verder kon, of vroeg ze mij om taken uit te voeren die voor haar te technisch waren.

Ik hielp haar onder andere bij

  • het verbeteren van de positionering van haar elementen: ik legde haar de mogelijkheden van Elementor uit zodat zij daarmee kon spelen.
  • de connectie met haar e-mailmarketingtool: hoe kon ze deze optimaal implementeren én doen werken?
  • het opzetten van haar webshop en ingeven van de juiste instellingen: denk aan de berekening van verzendkosten en btw.

Daarnaast gaf ik ook advies over de juiste plug-ins. Een foute plug-in kan voor errors in je website zorgen en in het slechtste geval zelfs de veiligheid van je website onderuit halen. Ik deed research voor Eline om de beste plug-ins te vinden voor haar website.

Een échte samen-werking

Ik gaf advies en tips, Eline voerde bijna alles zelf uit. Ik nam onze support calls altijd op, zodat Eline ze kon herbeluisteren als dat nodig was. Als het nuttig was nam ik met de schermopnametool Loom ook extra video’s op om bepaalde dingen uit te leggen.

De nieuwe website van Eline is echt een two women job. Ik vind het heerlijk als mijn klanten echt hun weg weten in hun eigen website. Dat is hier zeker het geval. Eline kent haar website en -shop door en door.

Wil je ook met je eigen website aan de slag?

Koop een support-pakket aan en bouw net als Eline je eigen website. Ik sta je tijdens het hele proces bij!